Noorte korvpalli turniir Suure Töllu Cup Saaremaal

03.10 – 04.10.2020 toimusid Saaremaal Kuresaares korvpalli võistlused  „Suure Töllu Cup“  U- 15 vanuseklassi poistele.

Saaremaa

Osa võttis ka Kuldre Kooli võistkond.  Esimeses mängus kohtusime Orissaare Spordi võistkonnaga. Me  ei suutnud kuidagi võistkonna mängurütmi leida ja jäime hätta vastase agressiivse kaitsega. Poolajaks olime taga juba 13:30 ja vastu tuli võtta valus kaotus numbritega 47:77. Kas oli see väsimusest, et ärkasime hommikul 06.00, et praamile jõuda  või polnud me peale 08.03.2020 mänginud ühtegi mängu?  

Võistkonna parimana viskasid mängus Gregor Vendala  14 punkti ja Riho Parker 7 punkti.  Järgmises kohtumises tuli vastu minna TalTech Haabersti võistkonnaga.  Jäime mängu  alguses küll kohe taha, aga poolajaks olime taga ainult kahe punktiga 15:17. Kolmandal veerandil saime vahe  sisse ja suutsime seda hoida lõpuni, võites mängu 50:47. Võistkonna parimana viskas Gregor 15 punkti. Päeva lõpuks saime külastada Kuressaare linnus - kindlust.

Teisel päeval olime teinud korrektiivid ja mäng kulges väga hästi. Aidati üksteist kaitses ja suudeti pressingut teha terve mäng. Teisel päeval kohtusime  esimeses mängus TalTech Rim ja asi oli selge juba poolajaks, mille võitsime 37:2. Teisel poolajal oli vormistamine ja võitsime lõpptulemusega 89:14. Võistkonna parimana viskas 30 punkti  Gregor, teine skoorja oli Ken Urb 12 punktiga. Viimases kohtumises võõrustas meid BC Kalev/Saaremaa spordikool. Võistlus algas jälle hästi ja esimese veerandi võitsime juba 28:5, poolajaks olime ees 48:8 ja lõpuvile kõlades 97:35. Võistkonna parimana viskas jälle Gregor 33 punkti, Ken  lisas  teisena 16 punkti. Võistkonna parim mängija oli Gregor Vendla. Seega saime ühe kaotuse ja kolm võitu ning tulime lõppkokkuvõttes teiseks.

Võistkond mängis koosseisus: Ken Urb, Paul Pruuli, Gregor Vendla, Riho Parker, Urmet Ader, Markus Hellenurm, Henri Lõo ja Priit Paloots.

Tänan korraldajaid, kes raskuste kiuste ikka korraldasid turniiri, mis algselt pidi toimuma maikuu alguses. Samuti tänan toetajaid: poiste lapsevanemaid,  Antsla vallavalitsus ja Kuldre Kool.